Na podzim nás konečně, i přes ujištění, že už nikdy, čeká 4. řada Ano, šéfe!, ale Zdeněk Pohlreich je aktivní živel, takže se objevuje na Primě s dalším pořadem. Místo reality show se tentokrát jedná o skutečné vaření, přesněji řečeno o grilování. Šestidílná minisérie Šéf na grilu vám názorně předvede, jak se má dělat správný steak nebo hamburger, to vše (kupodivu) na grilu. Pořady přímo o vaření mě nikdy moc nebraly, obzlášť všechny ty, kde vaří známé české osobnosti jako Jiřinka, Petřík nebo prodejce lyží  „Tvrdý játro neni tak dobrý jak měkký játro“ Jirka.

Co bych chodil okolo horké kaše. Bavilo mě to. A to nejenom z důvodu, že jsem novopečeným nájemcem zahrady, kterou můj děd budoval 30 let, a kterou jsem za měsíc pomocí otce s bratrem zbavil lánu brambor a na vzniklé místo postavil bytelný přístřešek, sezení, mobilní GRIL a zbytek zasel trávou.

Pohlreichovo podání receptů se mi líbí. Nemá to žádná hluchá místa, komentář jde k věci, nezřídka zazní vtipná hláška včetně spousty zajímavých informací okolo. Třeba jak má vypadat správné maso (hovězí, jehněčí, včetně ryb) na gril nebo co se při grilování určitě dělat nemá. Hned jsem si vzpomněl na různé akce s přáteli, kde se přesně tyhle věci odehrávali. Jenže když to neznáš, tak tě to netrápí, že jo.

Pořad je proložen i krátkým rozhovorem mezi šéfem a Halinou Pawlovskou. Zdůrazňuji krátkým, ale hutným a zajímavým. Už jsem se něco o šéfovi načetl a přesto jsem se dozvěděl nové věci. Pawlowská se nedrží rádobyvtipného pojetí z Banánových rybiček, takže na chudé veršíky nedojde a roli moderátorky zvládá dobře.

Jak je vidět na obrázku, Šéf na grilu je i v papírové podobě kuchařky, což se v každém díle několikrát zopakuje. Já si ji určitě nekoupím, ale rozhodně mám chuť vyzkoušet pořádného hambáče. Některé recepty (panenka ve slanině) jsou vážně maso 🙂





  1. Krabath
    18:04 - 8. Čvn , 2011           

    Jeho pořad „Ano šéfe“ jsem nesledoval právě kvůli Pohlreichovi, který mi přijde dost arogantní a vůči okolí nadřazený. Možná, že tento nový pořad bude lepší, že tu konečně ukáže, že umí vařit a ne jen nadávat do debilů a hůře. Ale stejně se na to koukat nebudu, protože tam je ON. 🙂

  2. Ládínek
    18:28 - 8. Čvn , 2011           

    Bohužel českému stolování chybí víc arogantních strávníků…
    Toto jsem ještě neviděl. Nastuduju než pojedem na chatu 🙂

  3. uramama
    9:19 - 5. Čvc , 2011           

    Hele, ten Pohlreich se mi nezdá vůbec arogantní, prostě má zdravé sebevědomí, a to může mít jen proto, že opravdu umí. Mluvila jsem s ním osobně a byl fakt OK.A na tom grilu válí, což taky každý mistr neumí. Neříkám, že je dokonalý, ale KDO JE?

  4. […] prvnímu pokusu jsme si pozvali Sboreze s rodinou a já se pro jistotu znovu podíval na 2. díl Šéfa na grilu – hamburgery. Nebudu vám lhát, povedlo […]

  5. Fil
    9:58 - 10. Čvn , 2012           

    Mám tištěné vydání! Mohu doporučit! 🙂

  6. Nameless
    15:24 - 27. Zář , 2012           

    Tak tu uz daku dobu mame aj druhu seriu Sefa na grilu 🙂 a velmi som sa na nu tesil. Zatial som skusal iba hamburger s bylinkovym maslo ale mozem povedat ze bol super a este to kura na pivovej plechovke ale to som robil v trube a tiez nemalo chybu, takze som si aj knihu kupil kedze je tam tych receptov viac a odporucam, lebo su tam aj rozne dalsie rady.

    Slovenska verzia Ano sefe! so Zidekom sa mi zdala lepsia lebo bol meksi na nich a dost vela radil namiesto aby hucal na kazdeho. Ale to nie je podla mna Polreichom ale produkciou, je to predsa reality show, takze vela kriku a vulgarizmov 🙂 a ludia tlieskaju. Co uz mame taku dobu.