Foodbloger Martin Kuciel alias pan Cuketka mě zaujal kdysi dávno recenzemi restaurací v časopisu Týden tak moc, že to byl vždy první článek,  který jsem začal číst a poslední dobou se i já sám lehounce snažím o psaní podobných postřehů (čehož jste si dozajista všimli). Cuketkův blog se stal velmi populárním a nyní přichází s dalším projektem jménem Scuk. Vypůjčím si krátkou větu přímo z webu Scuku o Scuku: „Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.“. Všimněte si především slovíčka „dobře“. To je ten zásadní rozdíl od ostatních katalogů.

Scuk.cz totiž mapuje pouze podniky, mimochodem velké pestrosti od klasických restaurací přes cukrárny až po obchody nebo farmy, které stojí za doporučení. Ty hodnotí věrní přispěvovatelé, které momentálně vybírá sám Cuketka, a kteří hodnotí na základě osobní návštěvy.

Každé takové hodnocení obsahuje kromě označení cenové úrovně (1-3 kapičky) i recenzi. Tu můžete sami ohodnotit palcem nahoru či dolu a tím posílit či ubrat recenzentovu karmu.

Celkový design není špatný. Velká google mapa s vlastními „špendlíčky“ označující polohu podniků, filtr krajů nebo druhů podniků a příjemné vyhledávání. Moc se mi ale nelíbí zbylá třetina obrazovky, kde najdete zmíněné hodnocení. Jaksi mi to trochu zapadá a především se mi v tom špatně orientuje. Také bych ocenil, kdyby hodnotitelé mohli přidávat i fotky. Pár náhledů by se tam určitě vešlo.

Také tam není zrovna mnoho přidaných míst. Ale je to mladý projekt, takže časem určitě přibudou další. Sám jsem poslal tři tipy, jelikož po zadání města „Jihlava“ do vyhledávače mi to našlo pouze dva podniky (jeden z nich jsem i doporučil k návštěvě), které byly navíc označeni šedě, což znamená, že jej nikdo z „Scukařů“ nenavštívil. Doufám, že to se brzy změní.

Takže pokud hledáte v místě vašeho pobytu dobrou restauraci, Scuk.cz vám určitě pomůže.

Pan Cuketka osobně:



  1. lamaRTIN
    12:13 - 25. Zář , 2010           

    Tak cuketku občas navštívím a Scuk jsem před časem zaregistroval, ale foto samotného pana cuketky vidím poprvé, nevím proč jsem si představoval cuketku staršího a robustnějšího. Sklamal kluk jeden 🙂


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/42073/virtual/www/wp-content/themes/dum-dum-ajvngou/comments.php on line 72