V Jihlavě přibyla nová restaurace. Celostránková reklama v místních novinách lákala na stylový interiér, kuchaře s desetiletou praxí z řetězce restaurací specializujících se na steakovou kuchyni a „ojedinělou koncepcí podniku pro všechny“. Na návštěvu jsme vyrazili už jenom proto, že zajímavé podniky v Jihlavě se dají spočítat na prstech jedné ruky. Původní prostor hospody Country Club se změnil k nepoznání. Reklama nelhala. Opravdu stylové, vkusné, moc se nám líbilo. Netradičně řešený prostor se spoustou vizuálně odlišných míst a velikým grilem uprostřed.

Co už se nám líbilo méně bylo zjištění, že jde pouze o kuřácký podnik. Popelníkům neuniknete, jsou prostě všude. Tisková zpráva přímo z Plzně hovoří jasně: „Ačkoliv je prostor kuřácký, investor instaloval osvědčenou kvalitní vzduchotechniku s rekuperační jednotkou, která zajišťuje příjemné prostředí bez jakéhokoliv kouře v celé provozovně.

Nevím zda ona vzduchotechnika nejela na plno či co, ale rozhodně jsem ihned po příchodu zaznamenal slabý pach kouře, který jsem si následně odnesl domů. Na fotce je vidět jenom půlka podniku:


Posadili jsme se pokud možno co nejdál od kouřících návštěvníků. Obdržené menu nás zaskočilo svojí stručností. Tím nemyslím malý výběr  jídel, ale především jejich popis. Gramáž je připsána fixou, což na první pohled nepůsobí zrovna nejlépe (obzvlášť na restauraci, kde si zakládají na stylu – mimochodem uvedený web na lístku taktéž nefunguje). Problém jsme měli i s popisem. Uznejte, že CELÝ název jídla jako je „Vepřová panenka“ jaksi nevzbuzuje žádné očekávání a stejně jako mě, vás donutí se obsluhy zeptat, o co vlastně kráčí. Také „Kuř. steak s hol. omáčkou“ se dá napsat jinak. Jídelní lístek na naše chuťové pohárky zrovna nezabral.

PRO ZVĚTŠENÍ LÍSTKU KLIKNI NA OBRÁZEK

Jako první chod si objednávám cibulovou polévku (34,-). Dorazí i s kousky krutonů. I přes kousky hermelínu a měkkounké cibule zklamání. Chuť cibule nikde a mít zavázané oči, možná bych řekl, že jde o slabší kuřecí vývar.

Jako hlavní jídlo jsme si dali zmíněnou vepřovou panenku (159,-) s restovanými brambory (35,-) a kachní prsa (208,-) s pečenou bramborou (32,-).  Obě přílohy byly bohatší než se psalo v menu, takže restované brambory byly s červenou cibulí, kousíčky masa a pečená brambora byla s česnekovým dresingem. Oboje skvělé!

Bohužel někde došlo k informačnímu šumu, takže nám zaměnili přílohy a číšník odběhl s plnými talíři zpět do útrob kuchyně. Díky tomu jsme na jídlo čekali o fous déle, což se dost negativně projevilo na teplotě jídla. I proto moje panenka vypadá jaksi neupraveně. Navíc chyběl nahřátý talíř.

Vepřová panenka s restovanými brambory.

Jinak tomuhle výtvoru vážně nic nechybělo! Podle lístku spíš přebývalo. Mělo tam být „Vepřová panenka plněná slaninou s nevímjakou omáčkou“ (popisky v menu jsou vážně tragédie). Omáčky mohlo být o fous víc, ale jinak super. Chutnalo moc.

Kachní prsa s opečeným bramborem.

U kachních prsíček popis odpovídal. Pouze dobře opečené maso bez ničeho – na ničem, bez chuti. Ta jedna větvička tymiánu tomu nepomohla. Hodně mdlé. Naštěstí to podle slov mé manželky zachraňovala pečená brambora, která si navíc dokázala udržet tu správnou teplotu.

Přes celý den je na výběr ze dvou hotovek za vskutku lidových 85,-. Obsluha byla příjemná, rychlá, milá. Účet vystaven bez problémů.

Nevím, jak se majitelé chtějí držet konceptu pro všechny. Na to, abych si tam zašel na jídlo, mám příliš strach, že mi bude někdo kouřit pod nos. Ventilace mě o svých kvalitách rozhodně nepřesvědčila. Na pivo, kávu určitě. Ceny za pití  jsou více než přijatelné (gambrinus 10 za 22,-) a prostředí příjemné. Nicméně je to takový kočkopes. Čas ukáže. Já to spíš tipuju na tu stylovou hospodu než lepší restauraci.




Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/42073/virtual/www/wp-content/themes/dum-dum-ajvngou/comments.php on line 72