Další povedený seriál, který ačkoliv není sitcom a rozhodně tam nejde o veselé věci, spolehlivě rozesměje, stejně jako napne. Jmenuje se to Breaking Bad a je to o středoškolském učitelovi chemie, kterému zjistí rakovinu plic včetně pár měsíců života. Finanční situace jeho rodiny není zrovna růžová a náklady na léčbu jdou do desetitisíců dolarů, takže aby zabezpečil svoji rodinu i po své smrt, rozhodne se využít svých znalostí chemie k výrobě drog. Tolik zhruba k hlavní kostře příběhu. Breaking Bad není super pecka jako The Shield nebo třeba Lost, ale po pár dílech si vás najde.

Sympatické je hlavně vykreslení hlavního hrdiny, který si sice celou dobu zachovává image poněkud nesmělého kantora, ale v těch správně vypjatých momentech si dokáže poradit tak, jak byste to od něj nečekali, ale přitom se to jakžtakž drží reality.

Na scénáři je sympatická i věc, že se zrovna provařených klišé moc nedrží  a o modelku, které známe z každého druhýhého seriálu tady taky nezakopnete. Přitom to všechno pěkně jede a vy se nechytáte za hlavu, co je to tam za debily. Navíc, jak už jsem zmínil, je to kolikrát černá komedie jako hrom, aniž by si tvůrci museli vypomáhat prděním či podobnýma fintama útočícíma na bránici diváka/divačky Novy.

To co se mi úplně moc nelíbí, je řešení problémů v rodině, především citové výlevy těhotné manželky. Není jich tam moc, ale přeci jenom by jí tam mohlo být míň a víc jejího bratra, policisty z protidrogového, jemuž jsou kolikrát z pusy slušný hlášky (a taky blbosti).

Zpracování je dobré. Sem tam si kameraman odskočí udělat pár experimentálních záběrů (paranoia feťáka) nebo velmi povedené vložení nezvyklé hudby (dealování drog). Hodnocení na ČSFD 85% (103 hodnotících) taky asi nebude úplně mimo mísu. Prostě a jednoduše, pokud teď nemáte na co koukat Breaking Bad je skvělá volba. Na titulkách.com najdete titule k obou zatím vysílaným sériím. Jinak sezóna má nezvykle málo dílů a to 7. To vás ale nezastaví!



  1. lamaRTIN
    20:31 - 23. Kvě , 2009           

    Tak jsem to sjel bez dvou dílu najednou a musím uznat dobrý tip. Stojí to za zkouknutí.

  2. Edit
    8:10 - 30. Čvc , 2009           

    Jo taky jsem to zkoukla během pár dní, štve mě,že musím čekat několik měsíců na další díly…:( Dobrej tip, hned se vrhnu na HUNG 🙂

  3. Hung | Ajvngou.cz
    23:27 - 14. Úno , 2011           

    […] peníze a díky tomu se rozhodne vcelku pro netradiční způsob, jak je získat. Na rozdíl od Breaking Badu je ale HUNG řekl bych o dost vtipnější a uvolněnější (v BB ke konci dost přitvrdí a […]


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/42073/virtual/www/wp-content/themes/dum-dum-ajvngou/comments.php on line 72